De strubbelingen van Amerikaanse independent filmmakers

Het is er niet makkelijker op geworden voor onafhankelijke Amerikaanse filmmakers, is te lezen in een artikel in de New York Times. De regisseurs die eind jaren tachtig, begin jaren negentig successen vierden met eigenzinnige films, mensen als Hal Hartley (Simple Men), John Sayles (Baby It’s You, The Brother from Another Planet), Todd Solondz (Happiness), Todd Haynes (Far from Heaven) en Mary Harron (I Shot Andy Warhol) hebben de grootste moeite geld bij elkaar te krijgen voor hun nieuwe films en moeten er ander werk naast doen om de huur te kunnen betalen. Eén van de treurigste voorbeelden is Jon Jost (All the Vermeers in New York), die op zijn 63e huis noch haard bezit en nauwelijks enig inkomen geniet. ‘Ik kan niet beweren dat ik er gelukkig mee ben dat ik na veertig jaar in het vak er nog niet mijn brood mee kan verdienen. Ik ben niet onafhankelijk rijk, ik ben onafhankelijk arm.’

Lees ook:TV-tip: Jackie Brown
Lees ook:Terry Gilliam bedelt om aandacht
Lees ook:Grindhouse in Nederland opgesplitst
Lees ook:Trailer: Sextet (Eddy Terstall)
Lees ook:De wraak van een dame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.